Μη γίνεσαι η ντροπή των προγόνων σου…Γίνε η ελπίδα των παιδιών σου!

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου μας, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821,

Στη γιορτή που επιμελήθηκε η φιλόλογος κ. Ματσιανούδη Αναστασία, οι μαθητές παρουσίασαν την ιστορική εξέλιξη της επανάστασης μέσα από πρωτότυπους διαλόγους, που εμπλουτίστηκαν με βιντεοπροβολές και τραγούδια. Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα θεατρικό δρώμενο, όπου μαθήτριες με παραδοσιακές φορεσιές, αντιπροσωπευτικές των τοπικών διαμερισμάτων της Ελλάδας, παρουσίασαν, με χρονική σειρά, τη δημιουργία του σημερινού ελληνικού κράτους . Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί.

Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή, αφού μας έδωσαν ένα σημαντικό μάθημα Ιστορίας με διαχρονικά μηνύματα και μας έκαναν να αισθανθούμε πραγματικά υπερήφανοι. Θερμές ευχαριστίες στην κ. Σαββατιανού ( καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου μας) για την τεχνική υποστήριξη της γιορτής και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σκουτάρεως και Κ. Καμήλας την παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών καθώς επίσης και στη χοροδιδάσκαλο κ. Σταλακτή Ηλιοπούλου για την πολύτιμη βοήθεια της.

1α 1β 2α 2β 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 18 τελος