“Φωνές Προσφύγων” -Θεατρικό Δρώμενο στο πλαίσιο του Προγράμματος “Κι αν ήσουν εσύ;”

Την Πέμπτη στις 25 Μαΐου 2023 παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σκουτάρεως το θεατρικό δρώμενο με τίτλο   «Φωνές προσφύγων, η προσφυγιά τον 20ο και τον 21ο αιώνα»

Το θεατρικό δρώμενο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Σκουτάρεως στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας για δεύτερη συνεχή χρονιά και είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες, δηλαδή σε ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν από την πατρίδα τους και να αναζητήσουν μια καινούρια. Γιατί έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τι πήραν μαζί τους, πώς τους αντιμετώπισαν οι άνθρωποι στις χώρες υποδοχής, τι λογής δυσκολίες χρειάστηκε να ξεπεράσουν; Όλα αυτά  τα αφηγήθηκαν  οι ίδιοι μέσα από τις ιστορίες τους που ξεκινούν από το μακρινό 1922 και φτάνουν μέχρι σήμερα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύμβουλος των φιλολόγων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κ. Χειμαριού Ελένη, ο σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Σερρών και τοπικός συντονιστής του προγράμματος, κ. Πούλιος Ιωάννης καθώς και γονείς και συγγενείς των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στην παράσταση.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης αυτής, καθώς και της υλοποίησης του προγράμματος στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως ανέλαβαν η κ. Σαββίδου Κατερίνα, ΠΕ02 και η κ. Καζινάρη Άννα, ΠΕ07.